Skip to content
valikko
sulje
Takaisin

Puheenjohtajan avaustervehdys blogiin

Syöpätautien klinikka. Jo sanapari itsessään saattaa aiheuttaa monissa meissä huolta, jopa pelkoa. Klinikka on monille tuttu. Olemme saattaneet olla itse potilaana tai joku läheisemme on. Sanapari tuottaa kuitenkin myös toivoa. Klinikalla saamme maailman luokan hoitoa.

Itselleni klinikka oli entuudestaan tuttu, kun olin vieraillut siellä läheisten sairastuttua. Vuoden 2016 syksyllä sain oman rintasyöpädiagnoosini.

Agressiivista syöpääni hoidettiin ensin Kirurgisessa sairaalassa leikkauksella, sitten sytostaateilla ja lopuksi sädehoidolla. Lisäksi tietenkin lukuisia kokeita ennen hoitoja ja niiden kuluessa. Sain valtavan hyvää hoitoa, joka tuntuu olevan ehdottoman valtaosan kokemus koko hoitoketjusta. Lukemattomat hoitoyksiköt, joissa itsekin vierailin, ottivat aina asiallisesti ja ystävällisesti vastaan. Sanoin monesti olevani iloinen veronmaksaja, kun erikoissairaanhoidossa saamme näin ripeää ja laadukasta hoitoa todella pienin henkilökohtaisin kustannuksin. Kukaan ei Suomessa joudu myymään kotiaan tai joudu muuten kohtuuttomiin taloudellisiin vaikeuksiin, kun vakava sairaus kohtaa. Näin on monessa ns. kehittyneessäkin maassa maailmassa.

Vielä hoitojeni ollessa käynnissä keväällä 2017, sain puhelun silloiselta yhdistyksen puheenjohtajalta Tarja Chronbergiltä. Hän kysyi, olisinko valmis yhdistyksen puheenjohtajaksi. Valinta tapahtuikin sitten vuosikokouksessa lähes saman tien.

Yhdistyksen on aikanaan perustanut Elisabeth Rehn. Hän ansaitsee myös kiitoksemme ja kunnioituksemme, että tällaisen idean laittoi toimeen. Hän seuraa edelleen yhdistyksen toimintaa ja jaksaa kannustaa nykyisiä toimijoita.

Tukijoiden tavoite on auttaa klinikan potilaita sekä henkilöstöä. Hankimme sellaisia tavaroita ja palveluita, joita julkisin varoin ei voida klinikalle hankkia. Rahalahjoitukset ovat siinä suhteessa tärkeitä. Jokainen euro on arvokas ja näitä lahjoituksia otamme todella mielellämme vastaan.  Olemme kuitenkin saaneet myös tavara- ja palvelulahjoituksia useilta yhteistyökumppaneilta. Näitä ovat mm. Fazer, Kesko, Novita, Accountor, Tradeka, Stockmann, HBL, Sytomyssy-HUS ryhmä ja Apu-lehti. Näillä olemme voineet edistää yhdistyksen tavoitteita ja arvostamme jokaista lahjoitusta suuresti.

Myönnämme myös vuosittain stipendejä henkilökunnalle erityisen hyvin tehdystä työstä potilaiden hyväksi sekä henkilöstön yhteistyön vaalimisesta ja kehittämisestä.

Olen ylpeä yhdistyksemme työstä ja kutsun kaikkia osallistumaan itselleen sopivalla tavalla.

Ann Selin

puheenjohtaja

Lahjoita tästä

Lahjoitukset käytetään lyhentämät­töminä klinikan hyväksi

Tilaa blogimme