Skip to content
valikko
sulje
Takaisin

Puheenjohtajan kirje

Huhtikuun 13. päivä tulin valituksi yhdistyksen vuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi. Tämä tehtävä on valtava luottamuksen osoitus. Ollessani vuoden hallituksen varsinainen jäsen, ymmärrän myös sen painoarvon.

Haluan kiittää Ann Seliniä hienosti hoidetusta puheenjohtajan pestistä ja on ilo, että hän jatkaa edelleen mukana hallituksessa tälläkin kaudella.

Ani pyysi minua mukaan yhdistyksen toimintaan vuosi sitten ja hänellä oli varmastikin aavistus siitä, että vastaisin kyllä. Olin juuri muutama kuukausi aiemmin menettänyt mieheni haimasyövälle. Sairaus muutti koko perheemme elämän, on aika ennen ja jälkeen sen.

Mieheni sairasti vuoden ja neljä kuukautta, tuona aikana Syöpäkeskus, palliatiivinen osasto ja kotisairaala tulivat tutuiksi. Solahdimme uuteen maailmaan, erilaisiin termeihin ja hoitomuotoihin, lääkityksiin ja työlleen omistautuneelle henkilökunnalle. Muistan sen kaiken keskellä jo silloin ajatelleeni, kuinka raskasta työtä henkilöstö teki joka yksikössä, ja siitä huolimatta aina kiireenkin keskellä, empaattisesti ja huomioiden. Hoitoputkessa sairastunut saa käteensä tukun papereita, aikatauluja, lääkereseptejä ja ohjeita. Omainen haluaa auttaa läheistään parhaimmalla mahdollisessa tavalla tukien ja auttaen. Oli lohdullista tietää, että aina oli numero johon saattoi soittaa ja sai vastauksen.

Syöpäklinikan tukijat ry tukee toiminnallaan potilaita, henkilöstöä ja omaisia. Haluamme olla klinikan arjessa tukien ja mukana tehden pieniä tekoja (jakamalla merkkipäivinä potilaille suklaata, hankkimalla mahdollisuuksien mukaan tarvittavia laitteita, huomioiden henkilöstöä kerran vuodessa jaettavilla kiitosstipendeillä).  Voimme kehittää toimintaamme joka vuosi ja haluaisin tuoda mukaan vielä selvemmän tavan tukea myös omaisia. On tärkeää ylläpitää yhteistyötä ja vuoropuhelua henkilöstön, eri yhteistyöorganisaatioiden, asiantuntijoiden, potilaiden ja omaisten kesken. Tämän vuoksi on tärkeää, että toiminnassa mukana on henkilöstöä, entisiä potilaita ja omaisia.

Yhdistyksemme toiminta-ajatus perustuu siihen, että olemme vapaaehtoisjärjestö ja voittoa tavoittelematon. Pyöritämme toimintaamme lahjoituksin ja eri tavoin keräämällä varoja viranomaisluvin.

Kun vakava sairaus kohtaa ihmisen ja hänen läheisensä, maailma mullistuu. Yhdistyksenä voimme tukea ja auttaa. Lähde sinäkin mukaan tekemään hyvää, yhdessä saamme enemmän aikaan!

Liisa Halme    

Lahjoita tästä

Lahjoitukset käytetään lyhentämät­töminä klinikan hyväksi

Tilaa blogimme